Сортове

BingFinal

БИНГ

„Бинг“ е американски сорт, принадлежащ към средно ранозреещите сортове. Плодовете са едри, широкосърцевидни, със заоблен връх - тъмночервени с черен нюанс. Дръжката е среднодълга ок. 35 мм. и среднодебела. Имат добра издръжливост на обработка и транспорт на дълги разстояния. Черешите от сорта Бинг се използват за директна консумация в прясно състояние, за технологична преработка и за замразяване.

VanFinal

ВАН

Плодовете му са едри, ширококълбовидни, тъмночервени с хрупкаво сладко и слабо кисело месо. Дръжка – характерно къса /25мм/, дебела. Вкусовите качества на сорта ВАН са много добри до отлични. Сортът има добра издръжливост на манипулация и транспорт. Съхраняват се добре при обикновенни условия. Освен за консумация в прясно състояние, са пригодни и за промишлена преработка и за замразяване.

BingFinal

БИГАРО БЮРЛА

Сортът се отличава с едри плодове със средно тегло 7, 4g /23 x 24 x 21 mm/. Формите са им широкосърцевидни, леко сплеснати, с тъп връх - тъмночервени, плътни с отлични вкусови качества. Дръжката на плодовете е среднодълга /35мм/ и средно дебела. Плодовете узряват през третото десетдневие на май - висока устойчивост на манипулация, транспорт и съхранение. Подходящи са главно за консумация в прясно състояние.

VanFinal

ФЕРОВИЯ

Плодовете на сорт Феровия са много едри, тъмночервени, сладки и сочни с дълги дръжки. Сортът е родовит и едроплоден. Плодовете са изключително устойчиви на манипулация и транспорт. Плодовете узряват през началото до средата на месец юни (5-15 юни). Подходящи са както са консумация в прясно състояние, така също и за преработка и за замразяване.

BingFinal

КОРДИЯ

Плодове сорт Кордия са едри, сърцевидни, кафеникавочервени с черен нюанс и много добри вкусови качества. Дръжката е много дълга. Подходящи за консумация в прясно състояние, но търпят и преработка. Сортът се отличава с висока плодовитост и не е чувствителен към напукване на плода.

VanFinal

МИШЕЛ НОАР

Плодовете са средноедри 9-10 гр. , изравнени и тъпосърцевидни. Дръжката е среднодълга 3-4 см, дебела добре сложена. Кожицата е нежна, плътна, гладка до тъмночервена с много добре изразен блясък. Месестата част е червена, нежна със сладкокисел вкус. Продукцията е предназначена най-вече за прясна консумация. поради това, че понася транспорт сортът е особено подходящ за експорт.

BingFinal

РЕДЖИНА

Сортът се отличава с едри до много едри, червенокяфяви, твърдомесести, ароматни, с много добри вкусови качества. Предпочитат се предимно за консумация в прясно състояние. Дръжката е среднодълга. Дървото цъфти късно, встъпва в плододаване средно рано. Изисква много слънце!

VanFinal

САМИТ

Плодовете му са едри, ширококълбовидни, тъмночервени с хрупкаво сладко и слабо кисело месо. Дръжката среднодълга /35мм/и дебела. Вкусовите качества на сорта Самит са много добри. Сортът има добра издръжливост на манипулация и транспорт. Съхраняват се добре при обикновенни условия. Освен за консумация в прясно състояние, са пригодни и за промишлена преработка и за замразяване.

BingFinal

САБАР

САБАР е сравнително нов сорто. Плодовете са едри, широкосърцевидни, със заоблен връх - тъмночервени с черен нюанс. Дръжката е среднодълга ок. 35 мм. и среднодебела. Имат добра издръжливост на обработка и транспорт на дълги разстояния. Черешите от сорта САБАР се използват за директна консумация в прясно състояние, за технологична преработка и за замразяване.